Ferrari sada zadovoljniji novim planovima za budućnost

Odgovori
Korisnikov avatar
rajs41
Admin
Reactions:
Postovi: 1873
Pridružio se: Čet Feb 16, 2017 9:53 pm
Kontakt:

Ferrari sada zadovoljniji novim planovima za budućnost

Post od rajs41 » Ned Maj 06, 2018 1:52 pm

Slika
Sergio Marchionne izjavio je da je ohrabren zadnjim predlogom Liberty Medije po pitanju novih motora.

U poslednjih nekoliko meseci prvi čovek Ferrarija javno je izjavljivao kako postoji mogućnost da se njegov tim od 2021. ne nađe u šampionatu, pre svega jer su nezadovoljani predlogom novog plana za budućnost šampionata. Ipak, novi vlasinici su tokom VN Bahreina svim timovima prezentovali nove predloge što se prema prvim navodima sada dopada Sergiu Marchionneu.
“Ohrabren sam promenom stava Libertya, pre svega na polju agregata, jer motori moraju ostati hibridni, sa primenom na putničke automobile kao i da se dozvoli proizvođačima da budu jedinstveni i originalni. Po meni najveća promena je prepoznavanje činjenice da pravila za motore moraju da prate prirodu ovog sporta. Sada je taj predlog na stolu i možemo da razradimo sistem. Da li je ekonomičan ili ne? To je ono na čemu želimo da radimo.” kazao je Marchionne.
Takođe, vodeći ljudi Formule 1 predložili su i ograničenje budžeta na 150 miliona dolara kao i drugačiju raspodelu novca.
“Mislim da sada imamo puno činjenica za jednu dobru diskusiju. Nadam se da to možemo da rešimo do kraja godine na jedan ili drugi način. Najvažnija stvar za nas je da ne ugrozimo tehničku prirodu sporta, jer to je srž našeg postojanja i nešto od čega Ferrari živi. Trebamo da nastavimo da radimo sa Libertyem na pitanju komercijalnih prava. Ako to ne možemo da uradimo, kao što sam i ranije rekao povućićemo se iz šampionata, ali mislim da sada nismo stigli to te tačke. Svakako želimo da rešimo ova pitanja do kraja godine.”

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta