Novi bolidi trebalo bi da budu brži za 1.5 sekundi u 2018.

Odgovori
Korisnikov avatar
rajs41
Admin
Reactions:
Postovi: 2019
Pridružio se: Čet Feb 16, 2017 9:53 pm
Kontakt:

Novi bolidi trebalo bi da budu brži za 1.5 sekundi u 2018.

Post od rajs41 » Ned Jan 14, 2018 5:31 pm

Slika
Italijanski proizvođač pneumatika kazao je da su oni za narednu sezonu spremili dosta agresivnije gume.

Velika promena tehničkih pravila prouzrokovalo je dosta brže bolide u 2017. pa smo tako imali prilike da vidimo da su vozači rušili skoro svaki rekord staze na kojima voze. Ali, prošle godine Pirelli je proizveo gume koje su bili malo konzervativnije, ali izgleda da je za novu sezonu plan na ovom polju promenjen. Zvanični dobavlač pneumatika rešio je da u 2018. donese agresivnje prnuamtike, pa tako ljudi iz ove kompanije najavljuju još brže krugove, odnosno bolide.
“Ako pričate o performansama sigurno da biće prirodna evolucija bolida jer ove godine nemamo veliku promenu pravila. Mi prognoziramo da ćemo naredne godine uspeti da ubrzamo bolide za oko 1.5 sekundi. Mislim da će ta razlika biti veća na početku sezone dok u drugom delu dolaze agresivne staze za koje ćemo morati da budemo oprezni. Realno je da ta razlika bude od 1 do 1.5 sekunde.” kazao je prvi čovek Pirellija Mario Isola.
Dokaz o ovakvoj strategiji jeste i uvođeje hiper meke gume, koja je prema objašnjenu čak za dva stepena mekša od predhodne najmekše gume.
“Najveća promena jeste u komponentama. Prošle godine bili smo previše konzervativni, a za ove godinu smo sve gume “omekšali” za jedan stepen i pritom uveli i hiper meku komponentu. Ona je zaista mnogo meka. Možda i ekstremno meka, ali želeli smo da imamo jednu takvu komponentu. Sada pokušavamo da ih što bolje razumemo. Trabaće nam još podataka. Verovatno Monako će biti prva trka gde ćemo pokušati da upotrebimo hiper meku gumu.” dodao je Italijan.

Korisnikov avatar
gjoko-mkd
Reactions:
Postovi: 2132
Pridružio se: Pet Feb 17, 2017 1:02 am

Re: Novi bolidi trebalo bi da budu brži za 1.5 sekundi u 2018.

Post od gjoko-mkd » Sre Jan 17, 2018 9:21 pm

Ko voli da čita detalje i malo da ‚‚razradi temu‚‚:

https://www.motorlat.com/notas/tecnica/ ... al-element

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: kimifan7 i 6 gostiju