Boullier: Naš razvoj novog bolida ide po planu

Odgovori
Korisnikov avatar
rajs41
Admin
Reactions:
Postovi: 2019
Pridružio se: Čet Feb 16, 2017 9:53 pm
Kontakt:

Boullier: Naš razvoj novog bolida ide po planu

Post od rajs41 » Čet Dec 14, 2017 9:51 pm

Slika
Tim McLarena uspeo je da zasada uhvati korak po pitanju razvoja bolida i pored toga što je kasno prešao na Renaultove agregate.

McLaren je praktično sve do kraja sezone čekao da reši situaciju po pitanju novih partnera, pa je tako odlučio da od 2018. u njihovim bolidima umesto Hodinih nađu Renaultovi agregati. Japanski proizvođač tokom tri godine saradnje nije uspeo da isporuči tražene performense, što je rezultiralo raksidom saradnje a McLaren se odlučio da uzme agregate iz Vira-Šatijona. Eric Boullier kazao je da je i pored kasne odluke tim uspeo da nadoknadi svo potrebno vreme oko usklađivanja motora i šasije.
“Možda smo sa odlukom oko odabira novog dobavljača motora kasnili oko dve nedelje, ali smo uspeli da to vreme nadoknadimo. Morali smo da se adaptiramo na sasvim novi dizajn agregata, ali arhitektura je ostala ista. Imamo potreban koncept i zbog toga ne očekujem drame.” kazao je šef tima iz Vokinga.
Boullier je priznao da je još rano prognozirati da li će tim biti sprema za prvi test, ali za sada sve izgleda pozitivno.
“Još je rano za bilo kakve prognoze. Mi svaki put guramo granice napred i stalno razvijamo naše performanse. To želimo da uradimo do poslednjeg trenutka pre nego što krenemo u izradu delova. To radimo jer želimo da znamo što više pre nego što i sami započnemo preces izrade.”

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta