McLaren ponudio Hondi pre rastanka dve alternative

Odgovori
Korisnikov avatar
rajs41
Admin
Reactions:
Postovi: 1873
Pridružio se: Čet Feb 16, 2017 9:53 pm
Kontakt:

McLaren ponudio Hondi pre rastanka dve alternative

Post od rajs41 » Pet Sep 22, 2017 8:54 pm

Slika
Tim iz Vokinga je pre razlaza sa japanskim proizvođačem nudio dodatne opcije za nastavak saradnje.

McLaren je već na prvim predsezonskim testovima shvatio da Honda ni ove godine neće biti konkurentna ali je imao namerru da i pored svega sačuvaju saradnju. Kako bi izbegli veliki debakal, tim iz Vokinga je pokušao da nađe određena rešenja koja bi pomogla McLarenu i Hondi.
“Posle prvog testa u 2017. shvatili smo da nas čekaju ozbiljni problemi.” kazao je Eric Boullier za Auto Hebdo. “U početku bili smo jako nervozni i počeli smo da tražimo druga rešenja. Na kraju bili smo spremni da ponudimo Hondi da preskoči jednu sezonu kako bi poboljšala svoj motor a mi bi smo do tada koristili neke druge agregate.”
Šef McLarena nije želeo da da detalje koju bi pogonsku jedinicu koristili eventualno kao zamenu, ali pored toga bilo je još ponuda u smislu da i inženjeri drugih kompanija pomognu japanskom proizvođaču.
“Inženjeri Honde i njihove kolege iz Mercedesa mogli da imaju zajedničku saradnju. Ili da se napravi grupa inženjera koja bi bila tu da im pomogne kako bi se našlo što bolje rešenje. Nažalost niti jedan naš predlog nije detaljno razmotren tako da je nama ponestalo argumenata. Mi nismo imali drugo rešenje osim da prekinemo saradnju sa Hondom.” dodao je Boullier.

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Google [Bot] i 1 gost