Smedley napušta Williams na kraju sezone

Odgovori
Korisnikov avatar
rajs41
Admin
Reactions:
Postovi: 1950
Pridružio se: Čet Feb 16, 2017 9:53 pm
Kontakt:

Smedley napušta Williams na kraju sezone

Post od rajs41 » Pon Nov 05, 2018 7:56 pm

Slika
Šef odelenja performansi napustiće tim na kraju sezone.

Rom Smedley pridružio se Williamsu još 2014. kada je u ovaj tim stigao iz Ferrarija. Odmah po dolasku u Gruv počeo je da radi na mestu inženjera performansi tima koji je kreirano sa nemenom da vrati tim posle teške 2013. sezone. To je dalo rezultata pa je tako Williams bio dva puta trećeplasiran tim u naredne dve godine, dok je u 2016. i 2017. zauzeo petu poziciju. Britanac još nije odlučio šta će da radi po okončaju sezone, ali razlaz je najverovatnije nastao zbog loših rezultata u tekućoj sezoni.
“Veoma sam uživao dok sam bio u Williamsu.” kazao je Smedley. “Tim je prošao kroz velike promene od kada sam se ja 2014. pridružio i bilo mi je zadovoljstvo raditi u njemu. Willaims je veoma specijalan tim sa puno sposobih ljudi, tako da sam siguran da njih čekaju bolja vremena. Oni će zauvek ostati u mom srcu. Posle 20 godina u Formuli 1, ipak, vreme je da procenim neke stvari i tako razmotrim šta bih mogao dalje da radim. Radujem se što ću posle dužeg vremena mogu da više vremena provedem sa mojom porodicom.”

Korisnikov avatar
rajs41
Admin
Reactions:
Postovi: 1950
Pridružio se: Čet Feb 16, 2017 9:53 pm
Kontakt:

Re: Smedley napušta Williams na kraju sezone

Post od rajs41 » Čet Nov 15, 2018 9:28 pm

Smedley otvoren za sve opcije u Formuli 1
Slika
Ovaj Britanac na kraju sezone završava svoj rad u Williamsu.

Jedna od novih destinacija za Roba Smedleya pominje se i njegov bivši tim Ferrari, u kome je on proveo najveći i najzapaženiji deo svoje karijere i to kao inženjer Felipea Masse. Britanac se od 2014. pridružio timu iz Gruva a posle pet godina rada on završava svoju misiju u Williamsu. Ipak, on ne odustaje od Formule 1, pa je tako spreman za nove ponude.
Smedley ipak je čvrsto vezan za Italiju, a kao što je poznato on poseduje kuću i u Modeni.
“Ja svakako tamo idem na odmor.” kazao je on za La Gazetta dello Sport. “Mogu vam reći da sam otvoren za bilo kakvu novu opciju. Nadam se da će imati neku srećnu poziciju gde ću moći da imam prednost u razgovoru. Ono što mi treba jeste da ću pred početak naredne godine dobiti neke konkretne ponude, a do tada ću uzeti slobodno od Formule 1 kako bi mogao da donesem finalnu odluku.”
Iako još ne zna šta će mu sudbina doneti, Smedley je do sada proveo 20 godina u Formuli 1.
“Ja definitivno želim ostati u šampionatu. Formula 1 je moja strast. To je moj ceo radni vek i još uvek je moj prvi izbor u motorsportu. Postoje još serija i šampionata ali ja mislim da imam šta još ovde da pružim. Ovde ima još puno potencijala nego što vi vidite. Želim da ostanem u Fomrmuli 1 sa tehničke strane.”

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju