Verstappen i Sainz ne žele da menjaju postojeći format kvalifikacija

Odgovori
Korisnikov avatar
rajs41
Admin
Reactions:
Postovi: 1951
Pridružio se: Čet Feb 16, 2017 9:53 pm
Kontakt:

Verstappen i Sainz ne žele da menjaju postojeći format kvalifikacija

Post od rajs41 » Pon Okt 15, 2018 9:48 pm

Slika
Vozači Red Bulla i Renaulta veruju da kvalifikacije treba da ostanu takve kakve jesu.

Organizatori šampionata planiraju da urade reviziju formata kvalifikacija, gde bi pored tri segmenta ubacili još jedan završni, u kome bi se u borbu za pol poziciju borilo osam najbržih vozača. Sada, vozači u Q3 sesiji po običaju dva puta izlaze na stazu, gde izvezu oko pet krugova pre nego dobiju poziicju na startu.
“Ja bi sve ovo ostavio kako jeste, jer bi samo tako više izlazili na stazu.” kazao je Verstappen. “To je sve više i više izlazaka na stazu, a kvalifikacije treba da budu kratke sesije sa ne tako puno krugova. Mislim, šta drugo kvalifikacije mogu da urade? Ovo bi bilo samo još jedna trening sesija, kako bi mogli svi da uhvate neki ritam. Ja sam uvek razumeo da kvalifikacije treba da pruže malo prilika kako bi ste zabeležili najbolji rezultat.”
I Carlos Sainz se slaže da svojim bivšim kolegom iz Toro Rossa:
“Ne dajte vozaču puno drugih šansi, jer svaki put trebate da izvezete novo vreme po sesiji. Ovako, pritisak bi bio veći. Sada, naša specijalnost je da odmah zabeležimo najbrži krug u Q1, onda posle i u Q2 a onda brzo dođe i Q3. Ali, ako imate samo jednu šansu, onda ćete morati da sve date od sebe, da sastavite što bolje vreme jer nemate prostora za grešku.”

Odgovori

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Bing [Bot] i 6 gostiju